Övriga nyheterUtvalda

Elvis Annexet – Sveriges bästa Elvisbutik

Några mil norr om Göteborg ligger Älvängen. Här, av alla ställen, ligger Sveriges bästa och trevligaste Elvisbutik, Elvisannexet. Ja, ni hörde rätt, en hel butik enbart dedikerad till The King Of Rock’n’Roll, Elvis Presley! Butiken ägs och drivs av Tyrone Hansson, som också är ordförande i Sveriges officiella Elvisklubb, Elvisforum.

Jag har känt Tyrone sedan mitten av 1980-talet, när vi växte upp tillsammans i Nödinge. Han är ett dedikerat och drivet Elvisfan som alltid är glad och trevlig och har alltid tid över för att snacka lite Elvis. Tyrone startade butiken för några år sedan, och har sedan dess haft många aktiviteter i och runt sin butik. Det har blivit en samlingsplats för Elvisfans, och folk vallfärdar till butiken för att lyssna på sin idol, snacka lite med Tyrone och andra besökare. Samtidigt passar man på att fylla på skiv-, bok- och souvenirförrådet med godbitar.

 

Tyrone ser alltid till att butiken är fylld med det absolut senaste! Han tar in allt från vanliga CDs från Elvis grundkatalog, men också lite ovanliga böcker, kalendrar, kläder och souvenirer. Bra priser har han också! Det jag personligen uppskattar mest, som den skivnörd jag är, är att han alltid har de senaste från Follow that Dream. Det är Sonys speciella Elvis-label med konserter och udda material ämnat åt samlare.

Om du inte har möjlighet att besöka butiken, brukar Tyrone kunna hjälpa dig och han skickar gärna hem det du vill ha till dig. Gå in på hans hemsida, där finns kontaktuppgifter.

Tyrone i sin butik.

Oavsett var du bor, är du i närheten av Göteborg är resan till Älvängen inte lång, varken med bil eller tåg. Butiken är normalt öppen på lördagar, men om du planerar ett besök så rekommenderar jag att du tittar på Elvisannetxets Facebook-sida. Där finns information om avvikelser och möjlighet att kontakta Tyrone.

Jag garanterar att han gärna bjuder på en kopp kaffe, spelar förstklassig musik och berättar om Elvis och världen runt honom. Du kan också passa på att bläddra i den officiella Elvistidningen från Elvisforum. Han hjälper dig gärna att bli medlem i den officiella Svenska fanklubben om du vill. Du får fyra riktigt förstklassiga papperstidningar varje år, plus informativa nyhetesmail däremellan.

Besök i Elvisannexet!
Jack Baymore på besök. Jack spelade på Elvisfestivalen i Jönköping i början av november 2021.
Senaste FTD-skivorna!
Göran Berglund som är redaktör på papperstidningen Elvisforum på besök i Annexet. Första numret av tidningen i händerna på tvenne fans!
Hoppas det regnar 😉

Samtliga bilder är tagna från Elvisannexets Facebook, med undantag av bilden på Göran och Tyrone som är tagen av Elvisnyheter.