DVD-nyheterNyheter

Ny DVD från STAR: Elvis From Hawaii – The 50th Anniversary Edition

STAR släpper en DVD med material från Aloha From Hawaii. Eftersom det är 50-årsjubileeum i år kommer den ut lagom till firandet. Den släpps den 14 januari 2023.

Man har använt ljudet från FTD-utgåvan från förra året (läs mer om den här). Ljudet på FTD-utgåvan är verkligen bra och det båda gott för denna release. När det gäller bilden ska man ha förbättrat detta och ger oss samtidiga bilder från olika vinklar, likt det som originalet också gjorde. Man ska också ha fått med lite nytt material från backstage. Detta material säger man är kort, så räkna inte med att det finns en massa nytt med gällande detta.

Innan själva konserten finns material med från pressconferencen som gjordes före. Även landningen med helikoptern finns med från lite olika vinklar och videokällor. Man har också tagit med de låtar Elvis spelade in på scen efter själva konserten och som finns utgivna på bland annat nämnda FTD ovan. Intressant att nämna är att dessa fem låtar först släpptes ”i smyg” på en budget-LP från Camden under titeln ”Mahalo From Elvis” helt utan att det framgick på omslaget! Anmärkningsvärt enligt mig…

Som bonus har man tagit med studioversionen av ”I’ll Remember You” och lagt till ett bildspel med ovanliga bilder från Elvis på Hawaii.

Själva bildformatet är widescreen och hela DVDn har en speltid på drygt 90 minuter.